4 اصل برای آمادگی آزمون آیلتس

بسیاری از مردم فکر می‌کنند یک فرمول جادویی برای آماده شدن در آزمون آیلتس وجود دارد یا اندازه و مقدار برای آمادگی تعریف شده است! ولی قطعا به این شکل نیست. در این مقاله تمام اقدامات ضروری برای آمادگی آزمون آیلتس را مرور میکنیم. پس بهتر است با‌هم با چند حقیقت در مورد آزمون آیلتس و آمادگی قبل از آن روبرو شوید:

حقیقت شماره 1: آمادگی آزمون آیلتس برای هرکس متفاوت است.

بعضی از افراد قادر هستند همین فردا در آزمون آیلتس شرکت کنند و موفق شوند. ولی برخی دیگر ممکن است شش ماه کار سخت پیش‌رو داشته باشند تا به نتیجه دلخواه برسند. بعضی از افراد نیز ممکن است به این نتیجه برسند آزمون آیلتس، آزمونی مناسب برای آنها نیست. دقیقا به همان دلیلی که وقتی برای کسی یا چیزی کاری انجام می‌دهید قرار نیست او هم برای شما کاری انجام دهد!

حقیقت شماره 2:‌ اغلب افراد به یک کمک برای جهت‌دهی نیاز دارند.

میدانیم که مقدار زیادی اطلاعات در این زمینه در اینترنت و سایر منابع وجود دارد و میدانیم که حتما وسوسه شده‌اید از این اطلاعات به ظاهر رایگان و پکیج‌هایی به اسم *خود آموز* استفاده کنید. اما این واقعا مثمر‌ثمر نیست. ما روزانه با صدها نفر صحبت می‌کنیم که قبل از اینکه تشخیص دهند کدام راه و روش برای آنها مناسب است، این روش‌ها را انتخاب کرده‌اند و فقط پول و هزینه خود را صرف کرده‌اند. اگر واقعا نمی‌دانید نقاط قوت و ضعف شما کجاست، چگونه می‌توانید بر آنها غلبه کنید؟ پس بهتر است از اهالی فن آزمون آیلتس کمک بخواهید تا زودتر و بهتر به نتیجه برسید.

آمادگی آزمون آیلتس

گام اول:‌ سطح خود را بیابید!

وقتی پس از جست‌و‌جو و بررسی به این نتیجه رسیدید که آزمون آیلتس برای شما مناسب است، اولین چیزی که باید انجام دهید این است که سطح کنونی خود را بدانید و بر اساس آن برنامه‌ریزی کنید. می‌توانید یک جدول زمانی مناسب از برخی از اهداف واقع بینانه ایجاد کنید. قبل از ارزیابی از سطح خود، هرگز تاریخ آزمون‌تان را تنظیم نکنید. چرا که به احتمال زیاد از انتخاب آن پشیمان خواهید شد. چگونه می‌توانید سطح خود را ارزیابی کنید؟

  1. با استفاده از تمرین‌ها و امتحانات مشابه‌ای که وجود دارد می‌توانید سطح خود را محک بزنید. نمونه سوالات زیادی در این زمینه وجود دارد که می‌توانید از آنها برای آمادگی آزمون آیلتس کمک بگیرید. ماک تست‌ها نیز در این زمینه کمک زیادی به شما می‌کنند.
  2. با یک متخصص صحبت کنید. ما قبل از شروع کار بایک زبان‌آموز موارد زیادی را در نظر می‌گیریم. به نمرات قبلی آن (اگر وجود داشته باشد) نگاهی می‌اندازیم. بررسی می‌کنیم چقدر از زبان انگلیسی در زندگی روزمره استفاده می‌کند و به دقت هر چهار مهارت (شنیدن، صحبت کردن، نوشتن و خواندن) او را ارزیابی می‌کنیم. در نهایت با استفاده از مشاور تحصیلی برای او برنامه مناسبی می‌گذاریم و او را پشتیبانی می‌کنیم.

اگر در مورد سطح زبان انگلیسی خود مطمئن نیستید و یا نمی‌دانید چقدر زمان نیاز دارید و چگونه باید برنامه ریزی کنید، ما می‌توانیم کمک کنیم.

مقاله مرتبط:  دوره تخصصی آمادگی آیلتس

گام دوم:‌ بر روی ضعف‌هایتان تمرکز کنید.

وقتی از سطح خود آگاه شدید، از تمرین بیهوده و بی‌هدف دست بکشید. اگر چه تمرین سوالات آزمون مفید هستند، اما در واقع هیچ مهارت جدیدی را به شما آموزش نمی‌دهد. بهتر است به طور کامل بر روی مهارت‌هایی که ضعف دارید تمرکز کنید. چند نکته قابل توجه در این مورد:

  1. اگر در بخش Speaking آزمون آیلتس دچار مشکل هستید، بهتر است با یک دوست یا همکلاسی هر هفته حداقل یک بار به زبان انگلیسی صحبت و گفت‌وگو کنید. بگذارید آن‌ها در نقد و گرفتن ایرادات شما صادق باشند و آزادانه رفتار کنند. بدین ترتیب مشکلاتی از قبیل ساختار، دستور زبان، تلفظ و … را می‌توانید بیابید و آنها را برطرف کنید. همچنین می‌توانید در مورد موضوعی صحبت کنید و صدای خود را ضبط کنید. بعد دوباره به صدای ضبط شده خود گوش دهید. شاید باورتان نشود! ولی این واقعا به شما در این مورد (Speaking) کمک می‌کند.
  2. اگر شما در بخش Writing مشکل دارید، تمرین کنید تا مقالاتی با موضوعات مختلف بنویسید و بر مکانیسم زبان مانند دستور زبان و واژگان کار کنید. اما اگر به صورت تخصصی در کلاس‌هایی در این زمینه شرکت کنید، می‌توانید نوشته‌هایتان را ارزیابی و از نظر سبک نوشتاری و محتوا آنها را بررسی کنید.
  3. اگر شما در بخش Reading مشکل دارید، هر روز مقالات زیادی را مطالعه کنید. در اینترنت مقالات فراوانی به زبان انگلیسی وجود دارد که می‌توانید آنها را بخوانید. نکات کلیدی مهم را پیدا کنید و یک خلاصه کوتاه از مقاله‌ای که خوانده‌اید را یادداشت کنید. تمرکز خود را بر روی مهمترین بخش‌های مقاله بگذارید. قبل از شروع به خواندن مقاله، آن را اسکن کنید و کلمات مهم آن را بیابید.
  4. اگر بخش listening برای شما چالش برانگیز است،‌ شروع به گوش دادن پادکست‌ها و کتاب‌های صوتی بکنید. خودتان را با لهجه‌های مختلف آشنا کنید، واژگانی که برایتان تازه است، یادداشت کنید و با دقت به سخنرانی‌ها گوش دهید. نکات کلیدی که سخنران می‌گوید را بنویسید و سعی کنید در نهایت آنها را خلاصه کنید. اگر مجبور هستید به عقب برگردید و دوباره گوش کنید، نگران نباشید! این بخشی از فرآیند یادگیری است.

گام سوم:‌ شروع دوباره تمرین ها

بعد از اینکه بر ضعف‌هایتان غلبه کردید، زمان شروع دوباره تمرین‌هاست. در این مرحله باید بیشتر بر درک فرمت آزمون تمرکز کنید. مجددا با استفاده از بانک سوالات امتحانی، شروع به تمرین کنید تا به خوبی ساختار و الگوی آزمون آیلتس را درک کنید. در این مرحله ماک تست‌ها قطعا کمک بزرگی به شما خواهند کرد. آن‌ها را فراموش نکنید!

مقاله مرتبط:  آزمون ماک آیلتس

گام چهارم:‌ دریافت و بررسی بازخورد متخصصین

هنگامی که احساس آمادگی برای شرکت در آزمون آیلتس کردید، حتما با یک متخصص در این زمینه صبحت کنید و راهنمایی بخواهید. با حضور در فضای آموزشی موسسه زبان اول، علاوه بر دوره های تخصصی، منابع، آزمونهای ماک و کلی موارد دیگر میتوانید از افراد با تجربه در آزمون آیلتس مشاوره بگیرید و اطلاعات کسب کنید. این شخص باید از اساتید متبحر در این زمینه باشد. اساسا شما به شخصی نیاز دارید که سطح مهارت شما را درک کند و بتواند در دستیابی به هدفتان استراتژی مناسبی ارائه دهد. این کار باعث می‌شود نسب به آزمون دانش و اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنید، بدین ترتیب حتما در اولین تلاشتان موفق خواهید شد.

نتیجه گیری:

به یاد داشته باشید شما یک فرد خاص و منحصر به فرد هستید، آمادگی آزمون آیلتس شما با آمادگی آزمون آیلتس دوستتان یکی نیست. اگر می‌خواهید در اولین تلاشتان موفق باشید، باید با خودتان صادق باشید و ضعف‌هایتان را بشناسید. هوشمندانه سرمایه‌گذاری کنید و زمانبندی درستی داشته باشید. در این بین کمک از اهالی فن و شرکت در آزمون‌های آزمایشی را فراموش نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *