وقتی تصمیم میگیرید یک زبان جدید بیاموزید راههای متفاوتی پیش روی شماست: کلاسهای متفاوت زبان، برنامهها و اپلیکیشنهای مختلف، بستههای خودآموز زبان،…
در بیشتر موارد فرد یکی از روشها را انتخاب میکند و با آن پیش میرود، ولی بعد از مدتی نتیجه نمیگیرد و به سراغ روشی دیگر میرود. درنهایت خسته از انتخابهای اشتباه مطالعه و یادگیری زبان را رها میکند…
به صورت کلی یادگیری یک زبان خارجی از دو قسمت ورودی و خروجی تشکیل می شود، ورودیها شامل خواندن و شنیدن و خروجیها شامل صحبت کردن و نوشتن میشود. برای اینکه در نهایت بتوانید میزان توانایی خود را در فراگیری یک زبان خارجی مثل زبان انگلیسی بسنجید، باید هر چهار مهارت را مورد ارزیابی قرار دهید. در نتیجه روشهایی را باید انتخاب کنید که هم ورودیها و هم خروجیهای شما را درگیر کند و آنها را ارتقا دهد.
برای اینکه بتوانید زبان انگلیسی را یاد بگیرید و به موفقیت برسید، باید به صورت پیوسته مطالعه داشته باشید و علاقه خود در یادگیری را از دست ندهید. همانطور که میدانید برای یادگیری زبان راهها و روشهای متفاوتی وجود دارد، در ادامه نگاهی به انواع این روشها و نقاط قوت و ضعف آنها خواهیم کرد:
1 – کلاسهای آموزش زبان
کلاسهای زبان تقریبا بهترین و موثرترین مکان برای یادگیری زبان انگلیسی هستند. با استفاده از کلاسهای آموزشی، داخل یک فضای ساختارمند قرار میگیرید و انگیزه کافی برای ادامه راه را خواهید داشت. قرارگیری در یک فضای آموزشی به زبانآموز کمک میکند تا علاوه بر مدرس، از همکلاسیهای خود نیز بیاموزد. ایجاد ارتباط در این فضاها به مکالمه و لیسنینگ افراد کمک شایانی خواهد کرد و فرد در محیطی شاد و پرانرژی قرار میگیرد. در کلاس های آموزشی ورودی ها و خروجی های فرد تقویت می شود و فرد مجبور به استفاده از چهار مهارت خود می گردد. از معایب کلاسهای آموزش زبان انگلیسی میتوان به صرف زمان رفت و آمد، هماهنگی با زمانبندی کلاسهای موسسه، عدم توجه کافی مدرس به زبانآموز (در صورت شرکت در کلاسهای گروهی) نام برد.
مقاله مرتبط: دوره انگلیسی جنرال
2 – برنامهها و اپلیکیشنها
در حال حاضر اپلیکیشنها و برنامههای متفاوتی برای یادگیری زبان انگلیسی وجود دارد که به راحتی میتوانید برروی گوشی خود نصب کنید و از آن، جهت یادگیری زبان کمک بگیرید. خیلی از آنها نیز رایگان هستند یا هزینه کمی دریافت میکنند. خوبی این برنامهها آن است که در هر جا و هر مکان که وقت خالی پیدا کردید میتوانید از آنها استفاده کنید و نیازی به زمانبندی خاصی ندارید. از همین رو برای افرادی که مشغله زیادی دارند گزینه مناسبی به شمار میرود. ضمن اینکه اگر میخواهید به صورت خودآموز زبان انگلیسی را یاد بگیرید برنامهها با محیطی جذاب دهها بار راحتتر و لذت بخشتر از پکیجهای آموزشی حاوی پی دی افها یا فیلمهای آموزشی هستند. اشکال این روش یادگیری آن است که چون زبانآموز برنامه مشخصی ندارد، ممکن است نیمه کاره آن رها کند. مورد دیگر این است که چون در فضای آموزشی قرار نمیگیرد با مکالمه درگیر نمیشود و نمیتواند به خوبی این مهارت را ارتقا دهد.
3 – استفاده از بستههای خودآموز
بستههای خودآموز معمولا شامل فیلم، فایلهای صوتی و پی دی افهای آموزشی هستند که زبان نیو این منابع را رایگان در اختیارتان قرار داده است. در این روش میتوانید چند ساعتی در روز را که خالی دارید به یادگیری زبان انگلیسی اختصاص دهید. اما اینکار مستلزم این است که اراده و پشتکار قوی داشته باشید و با برنامه ریزی اصولی پیش بروید که تقریبا غیر ممکنه باتوجه به مشغله های روزمره بتوان طبق برنامه پیش رفت. به علاوه در این روش کسی نیست تا اشتباهاتتان را اصلاح کند یا اینکه در حین یادگیری نمیدانید در چه مرحلهای هستید یا کجای کارتان ایراد دارد. همین طور بیشتر بر روی ورودیها کار میشود و خروجی یادگیری (مکالمه و نوشتن) کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
4 – تماشای فیلم و گوش دادن به موسیقی / خواندن کتابهای انگلیسی
در حقیقت در این روش شما ورودیهای خود را تقویت میکنید. تماشای فیلمهای انگلیسی یا فیلمهای آموزشی (مثل تد تاک) و گوش دادن به موسیقی یا سخنرانیهای کوتاه (مثل پادکستها) یکی از روشهای یادگیری زبان انگلیسی به شمار میرود. این روش به شما کمک میکند با تلفظ صحیح کلمات و عبارات روزمره و تخصصی و فرهنگ یک انگلیسی زبان بیشتر آشنا شوید. همچنین مهارتهای شنیداری خود را تقویت کنید.
مطالعه کتابهای انگلیسی نیز به درک مطلب و تقویت مهارت ریدینگ شما کمک بسزایی خواهد کرد. برای این منظور میتوانید با توجه به سطح زبانی خود کتاب یا داستانی کوتاه را انتخاب کنید و در زمان استراحت به مطالعه آن بپردازید. در ادامه نیز به صورت تدریجی کتابهای بیشتر و طولانیتری را به مطالعات خود اضافه کنید. هرچند با این روش به تنهایی نمیتوانید زبان انگلیسی را یاد بگیرید ولی شیوهای عالی در کنار سایر روشهاست تا شما را هم به یادگیری مشتاق کند هم کمک زیادی به افزایش دایره لغات شما خواهد داد.
مقاله مرتبط: ويدئو سخنرانیهای تدتاک 2019
5 – قرارگیری در محیط و فضای انگلیسی زبان
اغلب زبان شناسان معتقدند سفر به کشورهای خارجی و یادگیری در کشور مقصد موثرترین روش یادگیری یک زبان خارجه است. اگر توانایی و امکانات سفر به کشورهای انگلیسی زبان را دارید، حتما اینکار در پیشبرد آموزش زبان انگلیسی به شما کمک خواهد کرد. در مسافرتها شما به صورت ناخواسته و اجباری هم ورودیها (تمرکز بر شنیدن و گوش کردن و خواندن علائم و نوشتهها) و هم خروجیها (صحبت کردن با افراد و نوشتن متن یا نامه) را درگیر میکنید. هر چه زمان بیشتری را در این فضا بگذرانید بیشتر و بهتر مهارتهایتان پیشرفت خواهد کرد.
6 – کلاسها و دورههای آنلاین (مجازی)
در این روش درست مثل یک کلاس درس خصوصی و با استفاده از کامپیوتر و اینترنت میتوانید به یادگیری زبان انگلیسی بپردازید. از مزیتهای این دورهها عدم نیاز به صرف وقت و هزینه جهت ایاب و ذهاب و دسترسی سریع به منابع آموزشی میتوان اشاره کرد. در این روش شما از تمام مزایای مکالمه و یادگیری در کلاس درس واقعی استفاده میکنید، بدون اینکه نیاز باشد سر کلاس حاضر شوید. در ضمن از برنامه و نظم یک موسسه آموزشی نیز بهره میبرید. از معایب آن هم قطع و وصل شدن یا خروج از کلاس در صورت پایین بودن سرعت اینترنت است.
نتیجه گیری:
برای اینکه بتوانید زبان انگلیسی را یاد بگیرید و از آن استفاده کنید باید هر چهار مهارت (خواندن، نوشتن، صحبت کردن و شنیدن) خود را تقویت کنید. روشهای متفاوتی برای یادگیری یک زبان دیگر وجود دارد که هرکدام از آنها معایب و مزایای خود را دارد و هر شخص با توجه به امکانات و اهدافی که دارد میتواند یکی از این روشها را انتخاب کند. در این بین استفاده از کلاسهای آموزشی یا آموزشهای آنلاین که با همراهی یک مدرس، آموزش صورت میگیرد، روشهایی مطمئنتر از سایرین است. البته پیشنهاد میشود در کنار این روشها حتما از سایر راهها و استراتژیها نیز بهره ببرید. بدین ترتیب زودتر و بهتر به هدف خود میرسید و ارتقاء پیدا میکنید.
نکتهای که در انتها باید در نظر داشته باشید این است که هیچکدام از روشها فایدهای نخواهد داشت، مگر اینکه «زبان نگلیسی را فقط مطالعه نکنید، بلکه از آن استفاده کنید»!